El 12 de març tindrà lloc a la confraria de pescadors de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) la jornada informativa del projecte LIFE ECOREST: “La implicació local, clau en la recuperació d’hàbitats marins profunds”.
Aquesta trobada, organitzada per la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, en col·laboració amb la confraria de pescadors de Vilanova i la Geltrú i els socis del projecte, comptarà amb la participació d’administracions públiques, comunitat científica, sector pesquer, ONG, turisme i comunitat educativa.
Durant la jornada, es presentaran els principals resultats del LIFE ECOREST, que té l’objectiu de restaurar prop de 30.000 hectàrees d’hàbitats marins profunds a Catalunya en una zona d’alt valor ecològic al llarg del litoral de Girona i Barcelona, amb la participació activa del sector pesquer.
Els participants també posaran en comú com es pot contribuir a la recuperació dels ecosistemes marins des de l’educació, les activitats recreatives, la pesca i la governança.
La jornada finalitzarà amb la visita als aquaris situats a la confraria de pescadors de Vilanova i la Geltrú per al manteniment d’organismes que han estat rescatats de les xarxes de pesca. Corals, gorgònies s i esponges són recuperats en aquaris instal·lats en les confraries de pescadors i retornats a la mar gràcies a la col·laboració del sector pesquer.
INSCRIPCIÓ I PROGRAMA (aforament limitat).
LIFE ECOREST
Aquest projecte, que coordina el Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) fins al 2026, té com a socis la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona, la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, la Universitat de Barcelona i WWF España, així com amb la contribució financera del Programa LIFE de la Unió Europea. Col·laboren al projecte les confraries de Llançà, Port de la Selva, Cadaqués, Roses, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Blanes, Arenys de Mar i Vilanova i la Geltrú.