Presentem el projecte Life Ecorest en fòrums nacionals i internacionals

14.06.2024

Hem participat a diversos fòrums durant els darrers mesos per a presentar  el LIFE ECOREST i transferir els resultats que s’han obtingut des de l’inici del projecte.

Una de les trobades més importants i organitzades des de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), que coordina aquesta iniciativa, s’ha dut a terme durant la Conferència de les Nacions Unides de la Dècada dels Oceans 2024, impulsada per la UNESCO, en un esdeveniment satèl·lit on es van compartir els principals avenços del projecte i la seva metodologia innovadora per a restaurar hàbitats profunds. La ciència ha estat la protagonista d’aquest esdeveniment celebrat a Barcelona del 8 al 12 d’abril, que ha abordat reptes com la restauració marina, el canvi climàtic, la seguretat alimentària, la gestió sostenible de la biodiversitat, l’economia oceànica sostenible i la contaminació.

A més, els avenços científics del projecte també han estat presentats per l’ICM-CSIC al tercer seminari biogeogràfic per a les regions marines del Mediterrani i el Mar Negre, organitzat del 12 al 14 de març a Marsella per l’Oficina Francesa de Biodiversitat i el ministeri de la Transició Ecològica i la Cohesió dels Territoris del Govern francès. A França també ha donat a conèixer el projecte a la conferència organitzada per l’Observatori Oceanogràfic de Banyuls-sur-Mer del 4 al 8 de desembre de 2023.

D’altra banda, la segona trobada internacional en restauració ecològica de poblacions de coralls profunds, organitzada pel LIFE Lophelia i el LIFE ECOREST a Suècia el 3 d’octubre del 2023, ha contribuït a l’intercanvi d’experiències i coneixement entre la comunitat científica especialitzada en hàbitats marins profunds i la seva restauració.

Així mateix, s’ha participat en el Grup de Treball sobre Ecosistemes Marins Vulnerables (WGVME), de la Comissió General de Pesca del Mediterrani (CGPM), així com de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO). També hi ha hagut un intercanvi d’experiències i coneixement amb la Nanyang Technological University de Singapore, on l’ICM-CSIC va presentar el projecte el 6 de juny de 2024.

A escala nacional, el LIFE ECOREST ha estat un dels projectes participants a la jornada de treball de projectes LIFE de natura i biodiversitat a Espanya, organitzat el 14 de març per la Fundació Biodiversitat del MITECO, soci del projecte, i en el qual s’han posat en comú bones pràctiques, dificultats i reptes en la gestió de projectes que compten amb la contribució financera del Programa LIFE de la Unió Europea.

La Fundació Biodiversitat del MITECO també ha presentat les principals actuacions del LIFE ECOREST en el fòrum “Restauració d’espais marins i litorals a la província de Màlaga davant un context de canvi climàtic“, organitzat per la Fundació Aula del Mar Mediterrani a Màlaga el 22 i 23 de novembre de 2023.

Ves al contingut